1º
B
23 - 24
“Vergonya, cavallers, vergonya” es un programa de denúncia social. Mitjançant l'ironia i amb un to sarcàstic pretén apropar a la generació Z problemes tant actuals i que repercuteixen en el dia a dia com l'augment del llogue
Realitzar un informatiu sobre l'accés cada vegada més impossible a una vivenda digna amb un to sarcàstic és una opció innovadora i aporta significativament a la joventut per diverses raons:
En primer lloc, la joventut actual està bombardejada constantment amb informació, la qual cosa dificulta captar la seva atenció amb mètodes tradicionals. Un enfocament sarcàstic trenca amb la monotonia dels missatges convencionals, capturant el seu interès i fent que el contingut sigui més memorable. A més, és una ferramenta poderosa per a exposar i criticar problemes socials i econòmics de manera aguda i perspicaç. Este enfocament pot destacar les incongruències i absurditats del mercat immobiliari i de les polítiques de vivenda d'una manera que les faça més evidents i difícils ignorar.
A més, la joventut, sovint desil·lusionada i frustrada amb la situació econòmica i les perspectives de futur, pot sentir-se identificada amb un to sarcàstic que reflectisca la seva pròpia desesperança i frustració. Això crea una connexió emocional i un sentiment de solidaritat, la qual cosa és crucial per a mobilitzar a les persones cap al canvi. En exposar les ironies i absurds del sistema de vivienda de manera sarcàstica, es pot provocar una reacción indignació constructiva que motive als joves a actuar, ja siga participant en moviments de protesta, advocats per canvis polítics, o explorant solucions alternatives de vivenda.
En resum, un informatiu sobre l'accés a una vivienda digna amb un to sarcastic no sols és innovador, sinó que també pot connectar de manera més profunda i efectiva amb la joventut. Este enfocament facilita la crítica social, fomenta la discussió, i pot servir com a catalitzador per al canvi, en transformar la frustració en una força movilizadora
Amb el lema “El programa informatiu que li agradaria veure a la generació Z” es proposa el desenvolupament d'un programa de infoentreteniment de 5 a 7 minuts dirigit a l'alumnat universitari de 18 a 23 anys en què s'aborden temàtiques relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Alba Muñoz
Emma Ibañez
Jaume Moscardó
Nil Reig
Jose Antonio García
Jessi Izquierdo
Laia Silvestre
Laia Hernández
Candela Lorente
Àlex Llorenç